Wie is Jetty van Aalsum?

Afbeelding invoegen 
Op 19 mei a.s. hoopt Jetty 85 jaar te worden!
Wij wensen haar nog vele gezonde jaren in Pereira!
 
 
 
Jetty van Aalsum
Geboren op 19 mei 1938 in Sint Nicolaasga (Friesland).
In de jaren zestig werd Jetty uitgezonden, via het toenmalige Jeugd Vrijwilligers Corps, naar Colombia om ontwikkelingswerk te verrichten. Zij begon met haar werk tussen de indianen in het gebied Acacias. Ondervoeding was een groot probleem en voor deze materie ging Jetty een cursus volgen in de stad Pereira. Twee jaar zou haar uitzendingstijd duren. Jetty was al richting Nederland, toen ze Pater Bernardo Saldariaggo tegen kwam. Hij wist een plek om het ontwikkelingswerk voort te zetten. Jetty accepteerde dit en startte een voedsel uitdeelpost in de krottenwijken van Pereira.
 
Leidinggevende
De voedsel uitdeelpost werd een opvanghuis en is uitgegroeid met hulp en donaties tot een kinderdagverblijf voor 130 kleuters en een financieel adoptieprogramma.
Jetty is leidinggevende van de projecten  Guarderia "San Francisco".
Hier een foto van Jetty in de jaren zeventig.
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
Decoraties
Jetty haar werk voor de arme kinderen en de gezinnen wordt zeer gewaardeerd in Pereira, zij heeft hiervoor al diverse decoraties gekregen.
Het meest waardevolle moment voor Jetty was toch wel dat Moeder Theresa destijds de projecten heeft bezocht.
 
Koninklijke onderscheiding
Op haar 65e verjaardag kwam Jetty voor een bezoek naar Nederland. Er was een speciaal Colombiafeest georganiseerd. En de grootste verrassing was dat ze tot lid in de orde van Oranje Nassau werd benoemd
 
Full time job
Op haar leeftijd is Jetty nog voor werkzaam op de Guarderia, Ze is de directrice. Maar aan haar rechterhand heeft ze Dora Lilia Ocampo. Zij is een prima collega die al veel werk overneemt van Jetty.  

 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen