Hogar

Unidad Mellanjoco
Mellanjoco is een samengestelde naam van de voorletters van de dochters en kleindochters van de oprichter van Stichting "Tinus de Boer".
Het is een losstaand project onder de leiding van Hermana Rubby LondoƱo. Alhoewel Jetty van Aalsum en Hermana Rubby een nauw contact onderhouden. Wat zo nu en dan resulteert in een voedseluitwisseling. 

Stichting Tinus de Boer
Stichting "Tinus de Boer" stond garant en financierde de volledige verbouwing en aanpassingen aan de Hogar. De Mellanjoco, het opvanghuis is nu geschikt voor opvang van 35 tot 45 vrouwen. 
 
Wat is de Mellanjoco? 
De Mellanjoco is een opvanghuis voor vrouwen op leeftijd die geen onderdak hebben. Er zijn zo 'n 45 slaapplaatsen in het huis.
Er werken enkele verpleegkundigen, een kok en er zijn vele vrijwilligers.
 
De Selectie waaronder de vrouwen een plaatsje krijgen in de Mellanjoco.
De selectie van de vrouwen op leeftijd gaat onder de volgende condities:
- Lichamelijke en / of sociale verwaarlozing
- Lichamelijke of psychische mishandeling
- Armoede en/of dakloos.
Zowel de Staat als de familie( indien die er nog is) voorziet niet in de zorg voor deze vrouwen. 
 
Keuken                                         
De keuken is geheel verbouwd en aangepast voor de bereiding van een volwaardige maaltijd.
 
Lift
Het huis heeft twee opgangen naar boven. En gelukkig zijn er nu bij beide opgangen een lift.
 
Een waar gebeurd verhaal:
Hoe zo geen plaats voor mij?
Samen met mijn zoon woonde ik in een afgelegen plaats buiten de stad en op een dag stelde hij voor naar de stad te gaan met de bus. Aangezien ik blind ben was ik blij dat mijn zoon dit voorstelde, eindelijk eens een uitje. We vertrokken 's morgens vroeg want we hadden een lange reis te gaan. Onderweg zei mijn zoon nog iets tegen mij maar op een gegeven moment hoorde ik hem niet meer. Na de lange busreis vroeg de conducteur mij waar ik naar toe moest want ik was op het eindstation aangekomen. Ik vroeg waar mijn zoon was.........!
Voor mij is dan uiteindelijk zuster Rubby gebeld of ze mij op kon halen .... want er was geen plaats voor mij bij mijn zoon....
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen